Raju väite! NHL-supertähti Taylor Hallin muilta seuroilta saamat tarjoukset naurettavaa luokkaa

© Kuva: Getty Images

NHL:n muutaman vuoden takaisen arvokkaimman pelaajan Taylor Hallin solmima sopimus sarjan heittopusseihin lukeutuvan Buffalo Sabresin kanssa yllätti NHL-seuraajat täysin vapaiden pelaajien markkinoiden alkaessa.

28-vuotias laitahyökkääjä solmi Sabresin kanssa vuoden ja kahdeksan miljoonan taalan arvoisen sopimuksen, vaikka tämän odotettiin siirtyvän jonkin mestarisuosikin riveihin. TSN:n arvostetun toimittaja Frank Seravallin paljastus muiden seurojen tarjouksista laittaa asioita kuitenkin uuteen perspektiiviin.

Toimittajan väitteen mukaan ensi kauden suurimpien mestarisuosikkien joukkoon lukeutuva Colorado Avalanche olisi tarjonnut tähtihyökkääjälle vuoden sopimusta puolet Sabresia edullisemmalla, neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla. Edmonton Oilers taas olisi lyönyt pöytään vain hieman suuremman, vuoden ja 4,75 miljoonan taalan sopimustarjouksen.

Sportsnetin Elliotte Friedman puolestaan kertoo Hallin saaneen myös useita muita tarjouksia, joskin myös näissä tapauksissa vuosipalkka olisi pyörinyt 4-5 miljoonan dollarin välimaastossa. Friedman väittää lisäksi Columbus Blue Jacketsin tarjonneen Hallille monivuotista sopimusta, joskin siinäkään tähden palkka ei olisi noussut yli viiden miljoonan dollarin per kausi.

Vuosikymmenen ilman pudotuspelipaikkaa NHL:ssä ollut Sabres löi toisin sanoen Hallin eteen lähes puolet kovemman tarjouksen muihin verrattuna. Sabresissä Hall pääseekin isoon rooliin NHL:n parhaimpiin keskushyökkääjiin lukeutuvan Jack Eichelin rinnalla.

Ensi kesänä uuden yrityksen vapailla markkinoilla tekevälle Hallille lieneekin tuolloin luvassa huomattavasti rahakkaampia sopimustarjouksia.