Mitä Jarmo Kekäläisen Columbus saa Mikko Koivusta? Suomalais-GM:ltä hurjaa ylistystä: ”Luonnepelaaja, johtaja, todella vahva kahden suunnan pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wildia 15 kautta edustanut Mikko Koivu siirtyy ensi kaudeksi Columbus Blue Jacketsiin. Pelaajalle mennyt aika on ollut kaikesta päätellen tunteiden vuoristorataa.

– Kun saa tiedon, ettei kuulu enää joukkueen suunnitelmiin, menee tietenkin aikaa totutella ajatukseen. Kaikki, mitä tiedän, on ollut Minnesotassa. Melkeinpä jokainen pelaaja joutuu kuitenkin kokemaan jotain tällaista ainakin jossain kohtaa uraansa. Uusi haaste on silti houkutteleva ajatus niin jääkiekossa kuin elämässä yleensäkin, Koivu sanoi muun muassa NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Wildissa kaudesta 2005-06 pelannut suomalainen auttaa uutta laumaansa kahden suunnan pelaamisella.

– Olen innoissani Columbusin pelaajistosta. Kokoonpano on kauttaaltaan hyvä ja tasapainoinen. Kauden lähestyessä juttelen tarkemmin valmennuksen kanssa paikastani joukkueessa, mutta vuosia on takana paljon, joten toivottavasti kokemukseni Minnesotasta tuovat edelleenkin hyvän lisän jokseenkin nuoreen joukkueeseen, hyökkääjä arvioi.

GM Jarmo Kekäläinen tietää, mitä hän maailmanmestarista saa.

– Hän on todella nälkäinen näyttämään olevansa yhä hyvä pelaaja tähän sarjaan. Hän on tehnyt kovasti töitä valmistautuakseen tähän kauteen. NHL:ssä on ollut pelaajia, jotka ovat olleet erittäin hyviä hänen iässään tai vanhempinakin.

– Jos joku pystyy pelaamaan tässä sarjassa tuossa iässä, niin Mikko, kun huomioidaan hänen ammattimaisuutensa.

Vahvuuksia on riittämiin.

– Hän on huikea luonnepelaaja, johtaja, todella vahva kahden suunnan pelaaja. Älykäs, hyvä pelintekijä, hyvä lukemaan peliä. Hänellä on kokoa, hän kamppailee, hän on vahva mailalla ja hyvä aloituksissa.


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?