Mikko Koivun perässä oli useita NHL-seuroja – kertoo, miksi valitsi Columbuksen: ”En ole koskaan saanut mahdollisuutta”

© Kuva: Getty Images

Vielä muutama viikko sitten arvuuteltiin, lopettaako Mikko Koivu komean NHL-uransa. Lopulta suomalaiskonkari päätyi kuitenkin tekemään sopimuksen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Uran päättyminen ei ollut lähelläkään, sillä perässä oli iso joukko muitakin seuroja.

NHL.comin haastattelussa Koivu raotti seuravalintaansa johtaneita syitä.

– Kun pelaa lätkää, haluaa voittaa. En ole koskaan saanut mahdollisuutta päästä pitkälle pudotuspeleissä. Se on ykköstavoitteeni, ja se on vain vahvistunut, kun olen nähnyt pelaajien menestyvän joukkueena. Se ajaa minua eteenpäin juuri nyt, ja sen takia tein sopimuksen Columbuksen kanssa, Koivu kertoo.

Columbus on viime kausina ottanut hienoja voittoja pudotuspeleissä. Viime vuonna seura tiputti Tampa Bay Lightningin ensimmäisellä kierroksella. Syksyllä 2020 Columbus lähetti puolestaan Toronto Maple Leafsin supertähdet laulukuoroon.

Koivulta kysyttiin, onko viime aikojen menestys tehnyt Columbuksesta houkuttelevamman pelaajien silmissä.

– Sataprosenttisesti, jos kysyy keneltä tahansa. Menestys oli yksi niistä asioista, joita katsoin, kun puhuin eri joukkueiden kanssa. Pelaajana haluaa liittyä joukkueeseen, josta tietää, että heitä vastaan on vaikea pelata, ja Columbus on todistanut sen viime vuosina. Se on mielestäni ilmiselvää, Koivu sanoo.

– He ovat olleet pudotuspeleissä neljänä vuonna putkeen.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta