Lähde: Tässä on todennäköisin seura Sami Vataselle – voisi samalla auttaa toista suomalaista

© Kuva: Getty Images

Suomalaispuolustaja Sami Vatanen on yhä ilman seuraa ensi kaudeksi. NHL-seurat tuskastelevat koronaviruksen kanssa, ja rahaa on käytettävissä vähemmän kuin ajateltiin. Vatasen kaltaisenkin pelaajan on tavallista vaikeampaa löytää itselleen uutta seuraa.

Vatasen tilannetta käsiteltiin myös NHL Networkin lähetyksessä. Asiantuntija Mike Johnson arvioi, mikä on todennäköisin seura suomalaispuolustajalle.

– On vaikea löytää sopivaa joukkuetta. Monilla seuroilla rahat on jo käytetty. Sami Vatanen on hyvä kaikessa, liikuttamaan kiekkoa ja omassa päässään, mutta hän ei ole erinomainen missään. New York Rangers kävisi järkeen, Johnson arvioi.

– Rangers hyötyisi oman päänsä vakauttamisesta. Kuka tahansa joka pysäyttisi pitkiä pyörityksiä sekä suoria hyökkäyksiä ja syöttäisi kiekkoa ulos omalta alueelta auttaisi Rangersia.

Vatanen olisi miellyttävä vahvistus muussakin mielessä Rangersille. Kaapo Kakon tulokaskausi NHL:ssä oli monessakin mielessä vaikea. Kauden mittaan puhuttiin, että Kakko voisi hyötyä siitä, jos hän saisi Rangersiin kokeneemman suomalaisen henkiseksi tueksi.