Boston Bruinsin pitkäaikainen ykkösvahti Tuukka Rask on ollut viime päivinä siirtohuhujen kohteena NHL:ssä. Suomalaisvahdin pudotuspelit jäivät kesken, kun hän poistui kuplasta henkilökohtaisiin syihin vedoten. Bostonissa ei välttämättä olla tyytyväisiä ykkösvahtinsa panokseen.

NHL-toimittaja Elliotte Friedman nosti esiin mielenkiintoisen vaihtoehdon. Olisiko Toronto Maple Leafs kiinnostunut Raskista?

Toronton ykkösvahti Frederik Andersenilla on sopimuksessaan vielä yksi vuosi jäljellä. On jo pidemmän aikaa spekuloitu, että Toronto saattaa vaihtaa ykkösvahtiaan jo ennen sopimuksen loppumista. Andersen ei ole Toronto-vuosinaan onnistunut voittamaan yhtään pudotuspelisarjaa, mistä kiekkokaupungissa puhutaan jatkuvasti.

Boston voisi vaihdossa ottaa juuri Andersenin. Tanskalaisvahdin cap hit on kaksi miljoonaa dollaria pienempi, mikä helpottaisi Bostonia valtavasti.

Kaupasta erityisen herkullisen tekisi se, että Rask on alunperin Toronton ykköskierroksen varaus vuodelta 2005. Hänen kauppaamistaan Bostoniin pidetään yhtenä seuran isoimmista mokista.