NHL-faneille on alkavalla viikolla edessään kasapäin herkkua, kun taalaliigan vapaiden pelaajien markkinat käynnistyvät 9. lokakuuta, välittömästi varaustilaisuuden jälkeen.

The Score -sivusto kasasi listan viidestä pelaajasta, joiden taso on laskenut aiemmasta, mutta jotka on tämän vuoksi mahdollista kiinnittää potentiaalisella ryöstösopimuksella – toisin sanoen alihintaan.

Listalta löytyy myös UFA-markkinoiden kenties mielenkiintoisin suomalaisnimi, Nashville Predatorsista vapautuva Mikael Granlund.

– Kuinka nopeasti asiat voivatkaan muuttua? Nashvillen GM David Poile näytti ryöstävän Minnesota Wildin vain 18 kuukautta sitten vaihtaessaan Granlundin Kevin Fialaan. Jälkimmäisestä on kuitenkin tullut sittemmin kaksikosta huomattavasti tuottavampi pelaaja.

– Emme väitä, että 28-vuotias Granlund päätyisi allekirjoittamaan halvan sopimuksen, mutta hänen viimeaikainen laskusuhdanteensa käy todennäköisesti kalliiksi. Granlundin hyökkäyspotentiaali voi kuitenkin johtaa siihen, että Granlund ylittää odotukset palkkaansa suhteutettuna, mikä tekee hänestä edullisen vaihtoehdon, The Score laskeskelee.

Listan muut nimet Granlundin lisäksi ovat konkariosastoa edustavat Jason Spezza, Henrik Lundqvist, Tyler Ennis ja Wayne Simmonds.