Jukurit ei sulata Jatkoaika-sivuston keskustelua herättäneen kolumnin väitettä, jonka mukaan se ei kuuluisi Liigaan.

Kolumni sisälsi mikkeliläisryhmän mukaan muutenkin ”toistuvan kokoelman” asiavirheitä.

– Haluamme nyt oikaista ne omalla puheenvuorollamme oman yhteisömme, omien kumppaneidemme ja ennen kaikkea omien kannattajiemme vuoksi, Jukureiden julkaisemassa puheenvuorossa todetaan.

Jukurit painottaa herättävänsä laajalti kiinnostusta omalla alueellaan perustellen sitä muun muassa tilastolla, jonka mukaan sen viime kaudella keräämä katsojakeskiarvo, 5,1 prosenttia Mikkelin asukasluvusta, oli kolmanneksi suurin suhdeluku koko Liigassa edellään vain Lukko (9,5 prosenttia) ja HPK (5,8).

Vertailuluvuissa huomioitiin pelkästään seurojen kotikaupunkien asukasluvut Kuntaliiton vuoden 2019 lopun tilaston mukaisesti.

Jukureiden mukaan Liigan katsojamääriä on järkevää verrata alueen asukasmäärään, sillä sen mukaan on selvää, että esimerkiksi yli miljoonan asukkaan pääkaupunkiseudulla katsojapotentiaali on huomattavasti suurempi kuin pienemmissä kaupungeissa.

Jukurit painottaa myös junioritoimintansa kestävän hyvin vertailun muihin, todeten esimerkiksi nykyisessä Liiga-joukkueessa pelaavan neljä sen omaa kasvattia, joista kaksi (Mikko Kokkonen ja Henri Tikkanen) varattiin kesällä 2019 NHL:ään.

Seura korostaa myös joukkuetoiminnassaan olevien lasten ja nuorten lukumäärän kasvaneen viimeiseen Mestis-kauteen (2015-16) verrattuna yli 20 prosenttia.

Jukurit myöntää vastineensa lopussa kuitenkin kiistattoman faktan: se ei ole onnistunut vielä yhdelläkään neljästä Liiga-kaudestaan pääsemään sarjan pudotuspeleihin. Seura korostaa kuitenkin, ettei se ole aina perinteisillekään seuroille helppoa.

– Tie ei ole kaikilta osin helppo, mutta luotamme siihen, että ammattitaitoisuus ja sitoutuminen tuottavat hedelmää. Varmaa on, että menneiden vuosien seitsemän Mestis-mestaruuden lisäksi Mikkelissä halutaan ja saavutetaan tulevaisuudessa vielä paljon enemmän.

Jukureiden puheenvuoro löytyy kokonaisuudessaan seuran nettisivulta täältä.

Jatkoajassa julkaistun kolumnin pääset lukemaan puolestaan täältä.