Joko Henrik Lundqvist nyt voittaa ensimmäisen Stanley Cupinsa? “Täytti kaikki kriteerit – ymmärretään voittamisesta”

© Kuva: Getty Images

Göteborgs-Posten -lehden toimittaja Johan Rylander kertoi äskettäin, että Henrik Lundqvist siirtyi NY Rangersin divisioonavihollisen Washington Capitalsin riveihin. Myöhemmin asia vahvistettiin kaikkialla.

Muutos on iso pelaajalle, joka ehti edustamaan Rangersia kaudet 2005-20.

– Olen tehnyt kovasti töitä tämän eteen ja päästäkseni sinuiksi tilanteeni kanssa. Kun vihdoin pääsin hyvään mielentilaan, olin valmis tutkimaan seuraavaa askelta. Tämä prosessi on jatkunut jo parin kuukauden ajan. Minun oli hahmotettava itseni jonkin toisen joukkueen pelaajana ja ymmärrettävä, mitä se tarkoittaa minulle pelaajana, vahti kertoo NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Vahti on kuulemma tehnyt läksynsä erilaisten vaihtoehtojen suhteen. Pelaajan uusi seura voitti Stanley Cupin kesällä 2018.

– Capitals täytti kaikki kriteerit. Täällä ymmärretään voittamisesta, täällä on loistavat valmentajat ja täällä on mahdollisuus pelata. Ne olivat tärkeimpiä seikkoja. Päätökseeni vaikutti kuitenkin todella monta asiaa, ennen kaikkea mahdollisuus voittaa. Se on tässä kohtaa uraani tärkeintä. Haluan mahdollisuuden voittaa.

Maajoukkuepaidassa paljon voittanut, olympialaisten ja MM-kisojen mestarivahti tietää, että hänellä on saumat päästä pelaamaan onnistuessaan.

– Mutta ymmärrän myös, että Washingtonilla on (Ilja) Samsonovissa loistava nuori maalivahti. Hän oli viime kaudella todella hyvä. Haluan suoriutua itse hyvin, mutta myös auttaa ja tukea häntä. Olen valmis rooliin kuin rooliin.

Lundqvist on pelannut taalaliigassa 16 kauden ajan 887 runkosarjan peliä prosentein 91,8, uran 12 pudotuspelit ovat tuoneet vyölle 130 peliä prosentein 92,1.