Ei lupaa hyvää: Asiantuntija teki karun arvion Mikko Lehtosesta!

© Kuva: Leijonat.fi

The Athletic -lehden asiantuntijat Jonas Siegel ja James Mirtle ovat tarjonneet ennustuksen Toronto Maple Leafsin pelaajien ensi kauden suorituksista.

Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui puolustaja Mikko Lehtoseen, joka rustasi tulokassopimuksen Maple Leafsin kanssa viime toukokuussa.

Vaikka Lehtonen onkin tehnyt sensaatiomaista jälkeä KHL:ssä Jokereiden mukana, ei The Athleticin asiantuntijoilta herunut suurta luottoa 26-vuotiaaseen turkulaiseen.

Mirtle uskoo, että Lehtosella voi olla vaikeuksia mahtua Maple Leafsin pelaavaan kokoonpanoon. Tämän takia myös suomalaisen maalimäärä olisi jäämässä vain kolmeen.

– Jos hän päätyy lopulta Maple Leafsin kahteen kärkipariin, niin sitten olen erittäin väärässä ennustukseni suhteen. Mutta tässä kohtaa häntä on kuitenkin todella vaikea arvioida vakituisesti pelaavaan kokoonpanoon, Mirtle kirjoittaa.

Siegel taas näkee Lehtosen saavan ensi kaudella vastuuta kolmannessa pakkiparissa sekä toisessa ylivoimakoostumuksessa. Asiantuntija uskoo Lehtosen tekevän viisi maalia runkosarjassa.

– Hän oli todellinen pistelinko KHL:ssä, ja hän teki pisteitä myös ennen sitäkin. Hän vaikuttaa rakastavan kiekon ampumista. Miten se sitten soveltuu NHL:ään, jossa tilaa ja aikaa on paljon vähemmän? Kuka pystyy vastaamaan, mutta Lehtoselle ainakin tarjotaan tilaisuus tuottaa pisteitä. Hän tulee näkemään useita hyökkäyspään aloituksia suojatussa kolmannen pakkiparin roolissa. Hän on myös todennäköisesti toisessa ylivoimassa viivamiehenä, Siegel kertoo.

Asiantuntijoiden arviota voidaan pitää suhteellisen maltillisina, kun ottaa huomioon Lehtosen uskomattoman vireen KHL:ssä. Lehtonen on tehnyt tällä kaudella KHL:ssä 14 otteluun puolustajalle hurjat tehot 8+8=16.