Chicago Blackhawksin tuoreen vahvistuksen yllä kovat odotukset! ”20 vuotta sitten hän olisi ollut supertähti”

© Kuva: Getty Images
Ässät vieraana Hakametsässä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL:n 2010-luvun menestysseura Chicago Blackhawks kokoa puolustukseensa NHL:n offseasonin alkajaisiksi nappaamalla järkälemäisen puolustaja Nikita Zadorovin saman divisioonan Colorado Avalanchesta.

198-senttinen ja lähes 110-kiloinen venäläiskolossi tuo kaivattua kovuutta Blackhawksin yleensä taitavien ja pienikokoisten puolustajien varaan rakennettuun alakertaan. Entisen NHL-puolustaja Aleksei Zhitnikin mukaan 25-vuotiaalla Zadorovilla on – tai olisi varsinkin pari vuosikymmentä sitten ollut – kaikki mahdollisuudet nousta Chicagossa todelliseksi supertähdeksi.

– Seuraan Zadorovia mielenkiinnolla. Jos hän olisi syntynyt 20 vuotta aiemmin, hänestä olisi voinut ison kokonsa ja kovan pelityylinsä vuoksi tulla supertähti Chicagossa. 1990-luvun lopun pienimmällä NHL-areenalla, Chicago Stadiumilla palvottiin kovaotteisia pelaajia, Zhitnik maalaili Championat-sivuston haastattelussa.

– Nyt tilanne NHL:ssä on täysin erilainen. Joskus jopa puhtaista kovista taklauksista rangaistaan. Chicagosta tuli dynastia viime vuosikymmenen puolivälissä, mutta joukkue pelaa pehmeästi, eurooppalaisten perinteiden mukaisesti, kuten lähes kaikki NHL-joukkueet nykyään, Zhitnik haikailee NHL:n takavuosien isoihin ja kovaotteisiin pelaajiin nojannutta pelityyliä.

Zadorovin avut ovat totisesti puolustussuunnassa. Vuoden ja 3,2 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Blackhawksin kanssa solminut venäläinen iski viime kauden 69 runkosarjapelissä teho 4+13=17 keräten kylkiäisiksi 65 jäähyminuuttia.

Ässät vieraana Hakametsässä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!