Suomalaisnelikko Miro Heiskasen, Esa Lindellin, Roope Hintzin ja Joel Kivirannan edustama Dallas Stars rypee parhaillaan pahoissa talousvaikeuksissa.

Asiasta kertoneen The Athletic-lehden lähteiden mukaan useille Starsin työntekijöille on kerrottu tällä viikolla jo toisista lomautuksista vuoden aikana. Seura päätyi vastaavaan ratkaisuun jo koronaviruspandemian puhjetessa keväällä.

Työntekijöiden kannalta tilanne on äärimmäisen vaikea lomautusten pituuden ollessa täysin avoin, sillä kaikki riippuu tulevan NHL-kauden alkamisajankohdasta. NHL kertoi aiemmin, että sen tavoitteena on saada kausi 2020-21 käyntiin 1.tammikuuta.

Koronaviruspandemia on ajanut Starsin omistaja Tom Gaglardin liiketoimet pahoihin ongelmiin, sillä hänen varansa ovat peräisin pääosin hotelli- ja ravintola-alalta, johon nykytilanne on iskenyt maailmanlaajuisesti erittäin rajusti.

The Athletic muistuttaa Gaglardin omistavan NHL-joukkueen lisäksi myös AHL-seura Texas Starsin, sekä WHL-joukkue Kamloops Blazersin. Jääkiekkoseurat ovat muita Pohjois-Amerikan ammattilaislajeja huomattavasti enemmän riippuvaisia lipputuloista.

Tilanne on ollut Gaglardille äärimmäisen turhauttava varsinkin sen jälkeen miten vuosi alkoi.

Stars järjesti uudenvuodenpäivänä NHL Winter Classic -ulkoilmaottelun, jossa paikalla oli peräti 85 630 katsojaa. Tapahtuman aikana kaupaksi kävi valtavasti oheistuotteita ja kausikorttien kysyntä kasvoi selvästi.

Dallasilaisten kausi oli urheilullisesti menestys, kun se selviytyi NHL:n poikkeukselliseen aikaan pelatuissa pudotuspeleissä aina Stanley Cup-finaaleihin saakka, joissa Tampa Bay Lightning vei kuitenkin lopulta pokaalin voitoin 4-2.

”Normaalina” kautena myös Stanley Cup-finaaleihin selviytyminen olisi ollut seuralle jättimäinen taloudellinen menestys.