Tällä liikkeelle: Liiga-joukkue löi pöytään kotiotteluidensa yleisökapasiteetin – jätti vielä ohuen takaportin muutoksiin

© Kuva: Juha Tamminen

Kotimainen Liiga käynnistyy reilun viikon kuluttua torstaina 1.lokakuuta Hämeenlinnassa pelattavalla HPK-Kärpät-ottelulla.

Kevään 2019 Liiga-mestari tiedottaa nettisivullaan aloittavansa lipunmyynnin kyseiseen, ja kahteen sitä seuraavaan kotiotteluunsa tiistaina 29.syyskuuta.

Alustavien päätösten mukaan HPK:n kotihalli Pohjantähti Areenalle voidaan ottaa Liiga-otteluihin noin 2600 katsojaa, joka on hieman alle puolet pyhätön maksimikapasiteetista (5360). Lukemassa ovat mukana myös kausikorttilaiset ja aitioasiakkaat.

Kapasiteetin pudotus on hämeenlinnalaisryhmälle tuntuva, sillä sen yleisökeskiarvo oli viime kaudella 3930 katsojaa.

Ratkaisu johtuu aluehallintovirastojen (AVI) julkistamista rajoituksista. AVI tiedotti tiistaina, että yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi lokakuussa järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden ja esimerkiksi 1-2 metrin turvavälit.

Vastaavat tilaisuuksien järjestämisen rajoitukset olivat voimassa jo syyskuussa.

HPK jätti nyt ilmoittamalleen luvulle vielä takaportin. Seuran tiedotteen mukaan lopullinen päätös kapasiteetista tehdään maanantaina 28.syyskuuta viranomaistapaamisessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.