Mestiksen kausi 2013-14 jäi taatusti mieleen monelle kevään pudotuspelien kummallisesta draamasta. Jukurit nousi käsittämättömällä tavalla loppuottelijaksi, kun se kampesi ensiksi puolivälierissä 1-3-voitoista tasoihin ja rinnalle 4-3-voittoon. Outoa oli se, että Sport nousi silti Liigaan seuraavaksi kaudeksi.

Välierissä Jukurit oli taas pitkään lirissä. TUTO johti voitoin 3-1, mutta niin vain Jukurit kampesi kolmella peräkkäisellä maalin voitolla 4-3-voittoon taas ja finaaleihin.

Tuon Mestis-kauden yksi tulevaisuuden suurista lupauksista oli nyt Ruotsin SHL:ssä pelaava suomalaistaituri Oula Palve. Pelaaja muisteli Twitter-tilillään Mestis-aikojaan sarjan alkamisen kunniaksi.

– Jaa se ois tuhansien tarinoiden Mestis-kausi lyöty taas käyntiin. Sarja, missä ei mikään ja kaikki on mahdollista, Palve kirjoitti somessa kuvaan, joka on otettu seitsemännen pelin jälkeen.

TUTO-fanit saivat tuossa ottelussa jääkylmää vettä niskaan useamman saavillisen Jukurien siis voittaessa seitsemännen pelin 3-2.

– Hyvää kesää Jukurit, itsevarmat fanit olivat kirjoittaneet sisänsä komeaan plakaattiin.

Koomista koko tapauksessa oli se, että Jukurien pelaajat juhlivat voittoa nimenomaan kyseisen julisteen edessä.

– Kuvassa ryöstöretki Kupittaalle ja välitön palaute. Pakko rakastaa Turkua, Palve jatkoi.

Jukurien maalilla tuolloin torjuneen Oskari Setäsen kertoma tarina oikeastaan kruunasi koko hämmentävän spektaakkelin.

– Elämäni yks maukkaimmista lonkeroista lensi kaaressa suoraan meikäläisen suuhun pleksin yli, vahti veisteli.