SaiPalle reilut tappiot tilikaudelta – juhlaottelun peruuntuminen kova kolaus

© Kuva: Juha Tamminen

Lappeenrannan SaiPan kahdeksan vuoden putki voitollisissa tilinpäätöksissä on katkennut, seura tiedottaa. 304 000 euron tappioiden lisäksi SaiPan liikevaihto laski 5,56 miljoonasta 5,11 miljoonaan.

– Suurimmat yksittäiset tekijät tappiolle olivat kauden viimeisen loppuunmyydyn Ville Koho -juhlaottelun peruuntuminen, sekä playoffs-paikan karkaaminen käsistä hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Seitsemän viimeisen kotiottelun ottelutuotoissa jäimme yhteensä reilusti yli 100 000 euroa tavoitteista ja koronan takia peruuntuneen kotiottelun merkitys oli toiset satatuhatta euroa, toimitusjohtaja Jussi Markkanen selventää.

Markkanen loi katsetta myös tulevaan, 1.10. alkavaan liigakauteen.

– Mainosmyynnissä olemme 150 000 euroa perässä viime vuoden kokonaismyyntiä. Kausikortteja olemme myyneet noin 1200 kpl, euromääräisesti olemme budjetoidusta noin 50 000 euroa jäljessä, mutta kauden alkuun on vielä aikaa. Budjetti on laadittu 3000:n katsojan yleisökeskiarvon mukaan, se on noin 400 ottelukohtaista katsojaa vähemmän kuin viime kauden toteuma.