Jokerit on vetäytynyt puolen vuoden aikana jo viidestä KHL-pelistä perätysten, kun viime keväänä se vetäytyi pudotuspelisarjasta SKA Pietaria vastaan häviten ottelusarjan 0-4. Nyt uuden kauden helsinkiläisjoukkue aloitti vetäytymällä Valko-Venäjälle suunnitellusta sarja-avauksesta Dinamo Minskiä vastaan.

Venäläinen Sport-Express on kurkkua myöten täynnä Jokerien niskurointia. Sivuston näkemyksien mukaan helsinkiläisille lätkäisty 0-5-tappio ja sakot ovat kuulemma sivuseikka moraalisen haitan rinnalla. Jokerit yritti vetäytymisellä pestä kasvonsa Suomessa, kotimaassa syntyneessä karmeassa paineessa.

– Jokerien puuhastelu on väärin ja epämiellyttävää. Suomalaisten mielestä KHL:n presidentti ei kontrolloi yhtään mitään. Tässä vaaditaan nyt solidaarisuutta. Naapurimme toimivat huonosti, siitä ei pääse yli eikä ympäri, sivusto tyrmää isän kädestä.

Jutussa pohditaan sitä, että onko KHL:llä enää tarvetta Jokereille. Joukkue vetäytyi, koska Jokerit ja Dinamo Minsk kävivät keskustelun, jossa kävi ilmi helsinkiläisten ympärille tulleen sosiaalisessa mediassa erinäisiä uhkakuvia jo peliä edeltävänä päivänä.

Jokerien GM Jari Kurri sai joukkueen lisäksi hänkin saavillisen lokaa niskaan. Suomessa hänen arvonsa arvioidaan nousseen, mutta muuten KHL-maailman silmissä hän on pelkkä farssi.

– Kurri vahingoitti KHL:n ja Jokerien mainetta. Seuran virkamiehiin, jotka yrittävät perustella tätä kaikkea, ei auta nyt luottaa.

– Ja Minskin tilanteen monimutkaisuudesta huolimatta Jokerit ei olisi ollut edes vaarassa.

Kaikkein eniten Jokerit sai rapaa niskaan KHL:ltä sen takia, että se perui matkansa Valko-Venäjälle vasta muutamia tunteja ennen ottelun suunniteltua alkua.

– Se ei ole rikollista, jos joukkue taipuu poliitikkojen, median tai muiden arvojen takia, mutta asia olisi voitu hoitaa tyylikkäämmin. Jokerit olisi voinut kieltäytyä pelimatkasta tai peliä olisi voitu siirtää – mutta ei pelistä vetäydytä muutama tunti ennen ottelua.