Liigassa lainalla jatkava NHL-lupaus paljasti viime kauden vaikeuksiensa syyt – kävi sydänleikkauksessakin: ”Haasteet kasvattivat”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa kauas kärjestä povattu Pelicans teki äskettäin lupaavan oloisen peliliikkeen, kun se hommasi alakertaansa lainalle Oskari Laaksosen. Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on Buffalo Sabresin juhannuksen 2017 kolmoskierroksen varaus (89.), ja liigauraansa hän on tehnyt ennen tätä Ilveksessä.

Nyt Laaksosen sopii toivoa tehdä kovaa jälkeä NHL:ää varten, johon hän teki kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen juhannuksena. Sen aikana Laaksonen haluaa vakiinnuttaa paikkansa taalaliigasta.

– Yritetään kolmen vuoden aikana tehdä itsestä änäripelaaja. Mitä organisaatio haluaa, niin siellä pelataan. Ei ole tarkoitus, että vielä tänä vuonna pelaisin änäriä, mutta niin voi tapahtuakin. Kolme vuotta on aikaa ja sitten katsotaan, missä ollaan.

Avoin tulevaisuus, vaikea menneisyys

Laaksonen saattaa lähteä mastokaupungista ja sen Pelicansista käytännössä koska vaan.

– Tämä on arpapeliä kaikilta osin, kun ei tiedä yhtään, mikä maailmantilanne tulee myöhemmin syksyllä olemaan. Se mulle on kerrottu, että sitten kun leirit alkavat, niin pääsen sinne näyttämään, mihin rahkeet riittävät, Laaksonen sanoo.

– Viikko kerrallaan mennään. Yritän auttaa Pelsua voittamaan pelejä ja siinä samassa mennä itse eteenpäin.

Pelaajan menneisyys ei ole ollut helppo, vaikka vyöllä ovat mainitut NHL-varaus ja MM-kulta.

– Siinä oli aikamoisia haasteita, kävin sydänleikkauksessakin. Kun peliaika pieneni vastoinkäymisten myötä, niin siinä piti opetella eri roolin peliä. Haasteet kuitenkin kasvattivat. Näen, että kausi oli opettavainen, pelaaja kertoo viime kaudesta, jolloin hän tehtaili tupsukorvissa 46 pelissä pisteet 2+10=12 (-4).

Lähde: Pelicansin kotisivut


PÄIVÄN VIHJE: JYP – KALPA

Viekö KalPa perjantain hegemoniaottelun nimiinsä?