Jokerit pääsi torstaina peruuntuneen Dinamo Minsk-ottelun jälkeen avaamaan vihdoin KHL-kautensa, kun se voitti lauantaina Latviassa paikallisen Dinamo Riikan varmasti maalein 3-1.

Helsinkiläisten maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Lehtonen, Jordan Schroeder ja Iiro Pakarinen. Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli kamppailun jälkeen erittäin tyytyväinen omiensa suoritukseen. Alkuviikon sekavuuksia luotsi kommentoi enää hyvin lyhyesti.

– Melkein kuusi kuukautta ollaan odotettu tätä peliä ja vihdoin saatiin kausi käyntiin. Kaikennäköistä tapahtui viikolla ja joukkue oli kyllä todella ammattimainen. Jouduttiin uudestaan hakemaan lataus, mutta mielestäni joukkue oli valmis pelaamaan, Marjamäki toteaa Jokereiden nettisivulla ja jatkaa:

– Pelasimme ensimmäiseksi peliksi mielestäni hyvärytmistä ja muutenkin hyvää jääkiekkoa. Tietysti paikoista olisimme voineet olla tehokkaampia, mutta ei vastustajalla oikein ollut palaa tänään. Kaiken kaikkiaan hyvä startti, hän jatkoi.

Joukkue kohtaa tulevana keskiviikkona kotiavauksessaan Neftehimik Nizhnekamskin ja perjantaina varmistui lopullisesti, että kauden kaikki kotiottelut pelataan Hartwall Arenassa.

– Kyllä kaikilla meni hymy korviin ja hypittiin ilosta. Omassa hallissa pelaaminen omien fanien edessä… kaikki voivat kuvitella, kuinka tärkeää ja hienoa se on verrattuna siihen, että olisimme pelanneet jossain muualla. Toivottavasti saamme heti kaikki tukijoukot keskiviikkona hallille, Marjamäki päättää.