Kimanttia: Mikael Granlund muisteli kohuttua HIFK-siirtoaan – tästä syystä Kärpät sai jäädä

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlundista on tulossa NHL:n offseasonin mielenkiintoisin vapaa suomalaisnimi.

Nashville Predatorsissa viimeiset puolitoista kautta pelannut hyökkääjä palasi Kimanttia-podcastin vieraana myös takavuosien kohuttuun HIFK-siirtoonsa. Granlund vaihtoi 17-vuotiaana Oulun Kärpät HIFK-nuttuun – juuri läpimurtonsa kynnyksellä. Siirrosta aiheutui vuonna 2009 iso kansallinen mediahärdelli.

– Pelasin ne pari peliä (Kärpissä) ja sanotaan näin, että siinä ei ihan kaikki paperit ja muut menneet ihan oikein. Sen jälkeen mietin, että voisikohan lähteä johonkin muualle. Oulussa sanottiin, että jos jatkat täällä, niin ensi kaudella pelaat jonkun Liiga-pelin, mutta luultavasti A-junnuissa suurimman osan kaudesta.

– Siinä oli muitakin seuroja, jotka mut halusi. HIFK:sta sanottiin, että pääset ensimmäiseen kahteen kenttään pelaamaan. Jos haluat mennä kovimpaan paikkaan Suomessa, niin se on Helsingin IFK. Mä halusin sen haasteen, Granlund muistelee.

Granlundin HIFK-aikakausi huipentui keväällä 2011, kun hyökkääjä johdatti isossa roolissa helsinkiläisseuran Suomen mestaruuteen. Myöhemmin keväällä palkintokaappi täydentyi vielä MM-kullalla. Näiden kisojen ikimuistoinen ilmaveivimaali nosti Granludin samalla koko kansan kultapojaksi.

Voit kuunnella Granlundin Kimanttia-vierailun kokonaan täältä.