Johan tässä hengästyy näitä lukiessa – Miro Heiskanen pisti NHL:n historiakirjojen kolme kohtaa uusiksi, on eräässä kategoriassa yksinhallitsija

© Kuva: Getty Images

Miro Heiskanen saavutti sunnuntaiyönä taas kerran rajapyykkejä, kun hän saalisti syöttöpisteen Dallas Starsin 3-2-jatkoerävoitton päättyneessa viidennessä Stanley Cup -finaalissa.

Nuorten maailmanmestari nosti syöttösaldonsa 20:een kokonaispisteiden näyttäessä nyt lukemia 6+20=26 (+8). Samalla suomalainen nousi todella kovien pelimiesten rinnalle, sillä vain kolme pakkia on aiemmin pystynyt vähintään 20 syöttöön yksissä pudotuspeleissä.

Paul Coffey napsi 25 syöttöpinnaa vuonna 1985, Al MacInnis 24 napsua neljä vuotta myöhemmin ja Brian Leetch 23 syöttöä vuonna 1994. Kun tuosta tuoreimmastakin on aikaa 26 vuotta, ei Heiskasen vire ole todellakaan jokapäiväistä herkkua taalaliigassa.

Lisäksi 21-vuotiaasta suomalaisesta tuli kymmenes pelaaja ja ainoa pakki, joka on saalistanut 30 pinnaa pudotuspeleissä ennen 22 ikävuotta. Stars-tähden saldo on yhteensä kaksissa pudotuspeleissä 39 pelin jälkeen 8+22=30 (+8).

Eikä tässä vielä kaikki. Heiskanen ohitti Eric Staalin ja nousi Sidney Crosbyn rinnalle ainoana U21-pelaajana, joka on saalistanut tuon vähintään 20 syöttöä per pudotuspelit.

Siinäpä niitä taas riittää tietovisakysymyksiä kerrakseen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.