Pelicans tiedotti maanantaina solmineensa lainasopimukset hyökkääjä Otto Sompin ja puolustaja Oskari Laaksosen kanssa.

22-vuotias Somppi siirtyy Lahteen Tampa Bay Lightningin organisaatiosta. 188-senttinen sentteri teki viime kaudella AHL:ssä 45 otteluun pisteet 5+13.

Ilveksen riveissä viime kaudella pelannut Laaksonen on taas Buffalo Sabresin sopimusmies. 21-vuotias puolustaja teki viime kaudella Liigassa 46 otteluun pisteet 2+10.

Pelicansin tiedote:

Lahden Pelicans vahvistuu kahdella lainapelaajalla. 22-vuotias keskushyökkääjä Otto Somppi saapuu Lahteen Tampa Bay Lightningin organisaatiosta. 21-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen siirtyy lainalle Pelicansiin puolestaan Buffalo Sabresin organisaatiosta. Molempien pelaajien lainasopimukset ovat voimassa toistaiseksi.

Viime kaudella Ilveksessä kiekkoillut 188-senttinen ja 75-kiloinen oikealta ampuva puolustaja Laaksonen tuo Pelicansin takalinjoille rutkasti kiekollista osaamista. Laaksonen on Ilveksen kasvatti, joka teki myös liigadebyyttinsä tupsukorvien riveissä kaudella 2017-2018. Seuraavalla kaudella nähtiin miehen läpimurto, kun 50 liigaottelussa syntyi pisteet 3+22. Kyseisellä kaudella Laaksonen pääsi myös juhlimaan Suomen paidassa alle 20 vuotiaiden maailmanmestaruutta ja debytoi miesten maajoukkueessa. Viime kaudella 46 liigaottelua tuotti pisteet 2+10.

– Laaksonen on todella hyvä kiekollinen puolustaja. Erittäin pelirohkea ja taitava, joka tykkää tehdä peliä. Hienoa, että saamme nauttia miehen otteista täällä Lahessa, päävalmentaja Tommi Niemelä kertoo.

188-senttinen ja 87-kiloinen Somppi on kiekkoillut edelliset viisi kautta Pohjois-Amerikassa ja on sen myötä kotimaisen kiekon seuraajille vielä tuntemattomampi nimi. Liiga-kokemusta miehellä ei ennen Pelicans-pestiä ole. Kaksi edelliskautta Somppi on edustanut Tampa Bayn Lightiningin AHL:ssä pelaavaa farmijoukkue Syracuse Crunchia. Viime kaudella 45 ottelussa syntyi tehot 5+13. Somppi muistetaan myös Suomen alle 18-vuotiaiden maailmanmestarijoukkueesta vuodelta 2016.

– Somppi on todella taitava sentteri, joka on samaan aikaan luotettava kahden suunnan hyökkääjä, mutta pystyy tekemään myös pisteitä. Hän on vielä vähän tuntemattomampi suomalaisille, mutta pelannut jo kaksi vuotta NHL-sopimuksen alla. Kyseessä on erittäin potentiaalinen tulevaisuuden huippupelaaja, Niemelä kommentoi.