Gary Bettman avasi tulevan NHL-kauden suunnitelmia – tätä pyritään viimeiseen asti välttämään!

© Kuva: Getty Images

Stanley Cup -finaaleihin asti ehtinyt poikkeuksellinen ja pitkä NHL-kausi päättyy viimeistään noin puolentoista viikon kuluttua 1.lokakuuta.

Taalaliigan komissaari Gary Bettman avasi ensimmäisen loppuottelun alla myös suunnitelmia seuraavasta kaudesta.

– Odotan meidän pelaavan täyden 82 ottelun kauden ja täydet pudotuspelit. Aikataulusta ei ole vielä tietoa, joten kaikki olisi vain spekulointia. Tavoitteenamme on palata mahdollisimman normaaliin olosuhteet huomioon ottaen, Bettman totesi NHL:n virallisten nettisivujen mukaan.

NHL kertoi aiemmin suunnitelmistaan aloittaa tuleva sesonki 1.joulukuuta, mutta nyt aloitus voi venyä joulukuun loppuun tai jopa tammikuulle. Tästä huolimatta liiga pyrkii siis saamaan seuraavan kauden pelit hyvissä ajoin pakettiin ja palaamaan taas ”normaaliin”.

– Etusijalla on välttää mahdollisimman paljon pelaamista kesällä. Fanimme tykkäävät yleensä katsoa jääkiekkoa syksyisin, talvisin ja keväisin. Kaudet pyritään aina päättämään ennen kesäkuuta. Nyt oli kuitenkin tärkeää pelata heinäkuun lopussa, elokuussa ja syyskuussa, Bettman painottaa ja jatkaa:

– Jos pystymme välttämään sen (kesällä pelaamisen), teemme sen, mutta nyt on ennenaikaista puhua ensi kauden aikatauluista. Toimimme parhaamme mukaan.

Bettmanin mukaan päätösten tekeminen on vielä vaikeaa valtioiden linjaamien koronarajoitusten vuoksi. Kanadan ja Yhdysvaltain välinen raja on esimerkiksi vielä suljettu, eikä toistaiseksi ole tiedossa milloin se taas aukeaa.

Uusi kausi voisi liigapomon arvion mukaan alkaa myös tyhjille katsomoille pelaten niin, että yleisö pääsisi taas areenoille jossakin vaiheessa kautta.

Bettman totesi olevansa varma seurojen ja koko sarjan selviävän kovistakin taloudellisista haasteista, mitä tyhjille katsomoille pelaaminen aiheuttaa.

Seurojen tulot ovat sen myötä peräti puolittuneet.

– Hyvä uutinen on se, että kaikkien seurojen taloustilanteet ovat paremmalla mallilla kuin koskaan aiemmin. Seuramme selviytyvät tästä ja tulevat vahvempana takaisin, vaikka tuloja ei ole ja omistajat joutuvat kuittaamaan kuluja omasta pussistaan, Bettman päättää.