Dallasin pappahyökkääjä hurjassa iskussa – ohitti NHL:n kaikkien aikojen maalintekijän

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin kausi on lähellä päättymistä. Tampa Bay Lightning otti viime yönä kolmannen voittonsa Stanley Cup -finaaleissa 5-4 lukemin. Sarja on nyt 3-1 tilanteessa Tampa Bayn eduksi.

Dallasin maaleista kaksi iski Joe Pavelski. 36-vuotias veteraanihyökkääjä on nyt iskenyt pudotuspeleissä 12 osumaa.

Koskaan NHL-historiassa 36-vuotias pelaaja ei ole pystynyt vastaavanlaiseen maalisaldoon pudotuspeleissä. Lähimmäs ovat päässeet kiekkolegendat Wayne Gretzky (10) ja Maurice ”Rocket” Richard (11). Richard on yksi kaikkien aikojen maalitykeistä, jonka mukaan maalipörssin voittajalle jaettava palkintokin on nimetty.

Pavelski nousi myös amerikkalaispelaajien ykköseksi pudotuspelimaalien määrässä. Hän on uransa aikana iskenyt 60 maalia ratkaisupeleissä. Vastaavaan lukemaan on pystynyt vain Joe Mullen, jonka kanssa Pavelski jakaa ykkössijaa.