Tiesitkö? Pavel Datsjukia yritettiin aikoinaan vaihtaa yhteen NHL:n isoimmista flopeista

© Kuva: Getty Images

Pavel Datsjuk on yksi Venäjän kaikkien aikojen jääkiekkoilijoista. Hän voitti urallaan kaksi Stanley Cupia, neljä herrasmiespelaaja-palkintoa sekä kolme parhaan puolustavan hyökkääjän pystiä.

Datsjuk pelasi koko NHL-uransa Detroitissa. Vuonna 2007 oli kuitenkin lähellä, ettei venäläistähteä olisi kaupattu pois.

Detroitin GM Ken Holland kävi tuolloin intensiivisiä neuvotteluita New Jersey Devilsin Lou Lamoriellon kanssa. Hahmotelmissa oli, että Datsjuk vaihdettaisiin Scott Gomeziin. Kummankin hyökkääjän sopimus oli katkolla, eivätkä jatkosopimusneuvottelut olleet edenneet.

Lopulta siirto kariutui ja Datsjuk teki jatkosopimuksen Detroitin kanssa. Gomez sen sijaan lähti vapaana agenttina New York Rangersiin. Hänen tasonsa romahti nopeasti, ja kausien 2010-11 ja 2011-12 aikana hän oli yli kalenterivuoden tekemättä maalin maalia.