Olli Juolevilta komea debyytti NHL:ssä: Yksi ominaisuus yllätti valmentajan!

© Kuva: Getty Images

Olli Juolevin pitkä odotus päättyi lauantaina, kun hän pääsi vihdoin debytoimaan NHL:ssä Vancouver Canucksin mukana.

Juoleville jäi debyytistä takuulla hyvä maku suuhun, sillä Canucks kaatoi NHL:n karsintakierroksella Minnesota Wildin jatkoajan jälkeen lukemin 5-4. Canucks eteni voiton ansiosta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

22-vuotiaan Juolevin ensiesitys oli väkevä – joskin vastuuta hänelle ei paljoa tarjoutunut. Canucksin päävalmentaja Travis Green antoi nuorelle suomalaiselle peliaikaa vain kuusi minuuttia ja 16 sekuntia.

Juolevi ei kirjannut ottelussa tilastomerkintöjä, mutta NHL-toimittaja Thomas Drencen huomautti Twitterissä, että Wild ei saanut yhtään laukausta Juolevin ollessa jäällä.

Canucks-luotsi Green piti näkemästään.

– Vahva esitys. Hän ei vaikuttanut yhtään hermostuneelta tai pelokkaalta, Green hehkutti Juolevia Sportsnetin mukaan.

Juolevin pelistä löytyi myös ripaus enemmän fyysisyyttä, jota ainakaan Green itse ei odottanut useista loukkaantumisista kärsineeltä puolustajalta.

– Hänellä oli hyvä harjoitusleiri, joten hän oli paras vaihtoehtomme. Hän pelasi jykevämmin kuin odotimme, sekä hän tarjoili hyviä syöttöjä. Olen todella iloinen hänen puolestaan, sillä hän joutunut käymään läpi paljon asioita. Se, että hänen ensimmäinen ottelunsa päättyi vielä näin, oli erityisen spesiaalia hänelle, Green hehkutti.

Emil jyrää jatkoon Wimbledonissa! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️