NHL-toimittaja arvioi: tämä on Kasperi Kapasen vaihtoarvo – ”Ei riitä tuomaan vaihdossa kärkipelaajaa, ellei…”

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on pyörinyt lähes päivittäin NHL:n siirtospekulaatioissa odotuksiin nähden vaisuhkosti sujuneen kauden sekä miehen seuran Toronto Maple Leafsin tukalan palkkakattotilanteen vuoksi.

24-vuotiaan Kapasen lisäksi siirtohuhuissa on vilahdellut myös Leafsin keskushyökkääjä Alexander Kerfootin nimi. NHL-toimittaja Lyle Richardsonin mukaan kumpikaan kaksikosta ei kuitenkaan toisi seuralle vaihdossa sen kaipaamaa ykköspakkiparin puolustajaa.

– Kapanen tai Kerfoot voisivat parhaimmillaankin tuoda vaihdossa kakkospakkiparin oikeakätisen puolustajan. Heistä ei saa vaihdossa kärkiparin puolustajaa, ellei mukaan iske 1. kierroksen varausvuoroa tai huippuprospektia. Tämän lisäksi Leafsin pitäisi etsiä treidikumppania seuroista, jotka haluavat leikata palkkamenojaan, Richardson järkeilee.

Kapanen on saanut Toronton kauden päätyttyä paljon rapaa niskaansa. The Athletic muiden muassa lyttäsi suomalaisen pari päivää sitten kovin sanoin.