KHL-kesän 10 isointa pelaajasiirtoa listattiin – kaksi suomalaista mukana: ”Kuin uusi Linus Omark”

© Kuva: Getty Images

Ruplaliiga KHL:n uusi kausi starttaa muutaman päivän kuluttua epävarmoissa tunnelmissa. Koronavirus ja matkustusrajoitteet heittävät epäilyksen varjon koko kauden läpiviemisen ylle, Valko-Venäjän tilannetta unohtamatta.

Venäläinen Sport24.ru-sivusto kasasi tästä huolimatta kauden alla mielestään kymmenen kesän kovinta KHL-siirtoa. Mukaan mahtui kaksi suomalaispelaajaa, Edmonton Oilersista Salavat Julajev Ufan riveihin hankittu keskushyökkääjä Markus Granlund sekä Toronto Maple Leafsistä lainasopimukselle Jokereihin paluun tehnyt KHL:n viime kauden paras puolustaja Mikko Lehtonen.

– Granlundia kutsuttiin uudeksi Linus Omarkiksi. Pelasi upean harjoitusturnauksen Kazanissa iskien tehot 5+3. Voidaan jo sanoa, että Ufa teki oikean päätöksen hankkiessaan Granlundin, mutta edes tämän tason hyökkääjä ei ratkaise tullessaan seuran puolustuspään ongelmia, Sport24 kirjoittaa pitkään Pohjois-Amerikan kaukaloita tahkonneesta Granlundista.

Lehtosesta odotetaan jälleen supertähtitason puolustaja KHL-tasolle. Turkulaistaustainen maailmanmestari suuntaa kuitenkin Pohjois-Amerikkaan uuden NHL-kauden käynnistyessä.

Muut kesän huippusiirrot:

Nigel Dawes – Avtomobilistist -> Ak Bars Kazan
Reed Boucher – Utica (AHL) -> Avangard Omsk
Dmitri Kagarlitsky – Pietarin SKA -> Moskovan Dynamo
Aleksei Martshenko – CSKA -> Lokomotiv
Nikolai Prokhorkin Los Angeles Kings -> Metallurg Magnitogorsk
Pontus Åberg – Toronto (AHL) -> Traktor
Nikolai Goldobin – Utica (AHL) -> TsSKA Moskova
Linden Vey – TsSKA Moskova -> Pietarin SKA