Jymyuutinen: Petri Kontiola palaa Liigaan – valitsi yllätysosoitteen!

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit
Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HPK tiedotti perjantaina vahvistaneensa rivejään Petri Kontiolalla. 35-vuotiaan hyökkääjäkonkarin Liiga-sopimus kattaa ensi kauden.

Kontiola on pelannut viimeiset 11 kautta KHL:ssä. Viime kaudella Leijonien kokenut hyökkääjä tahkosi Jokereiden riveissä 61 ottelua pistein 11+24=35.

Liigassa Kontiola on edustanut aikaisemmin Tapparaa.

HPK:n tiedote:

HPK on solminut yksivuotisen sopimuksen 35-vuotiaan Petri Kontiolan kanssa. 11 viimeistä kautta KHL:ää pelannut Kontiola liittyy HPK:n joukkueeseen elokuun viimeisenä päivänä.

Kahdet olympialaiset sekä kuudet MM-kisat pelannut hyökkääjä on HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan tältä erää viimeinen pala hyökkäykseen.

– Petri on pelaaja, joka on parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko olla hyvä ja hän pystyy kantamaan vastuuta tärkeillä hetkillä. Hän tuo peliimme Suomen kärkilaatua molempiin suuntiin pelatessa ja nimenomaan niissä hetkissä, kun joukkue sitä tarvitsee. Hyökkäyspeliin Petri tuo tarvittavan pelikäsityksen sekä kiekollisen osaamisen, jotta saamme hyökkäyspeliämme kehitettyä tehokkaammaksi.

Olympiamitalistin päätös jäädä Suomeen ja tulla HPK:hon oli lopulta helppo.
– Viime kauden jälkeen päätin, että en halua enää lähteä ulkomaille pelaamaan. Poikkeustilan vuoksi olen odottanut hieman pidempään pelipaikan kanssa. Nyt on oikea aika liittyä joukkueen mukaan, kun nähtävissä on, että kausi päästään aloittamaan. Kun oli selvää, että pääsemme HPK:n kanssa sopimukseen, päätös oli helppo ja virtaa tuli heti lisää. Todella innoissani tulen takaisin Liigaan.

Kontiolan täydennettyä hyökkäysosaston, jatkossa Toivolan työ keskittyy puolustuspään vahvistamiseen.

– Joukkue tarvitsee seuraavaksi hyvin liikkuvan puolustajan, joka pystyy pelaamaan isot minuutit, ottamaan vastuuta alivoimalla ja puolustamaan omaa maalia.

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!