Huima skenaario nousi pöydälle: NHL:n ”suomalaisseura” voisi kaapata Markus Nutivaaran!

© Kuva: Getty Images

The Athletic -lehden asiantuntijat Arpon Basu ja Marc Antoine Godin ovat pureutuneet NHL:n pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella pudonneen Montreal Canadiensin tilanteeseen ensi kautta ajatellen.

Asiantuntijat uskovat, että Canadiensin GM Marc Bergevin ei aio olla toimettomana ennen ensi kauden alkua. Useist suomalaispelaajistaan tunnettuun NHL:n perinneseuraan kaavaillaan uusia vahvistuksia niin hyökkäykseen, kuin myös puolustukseen.

Basu ja Godin näkevät, että yksi Bergevinin potentiaalisista hankinnoista saattaa olla Columbus Blue Jacketsin suomalaispuolustaja Markus Nutivaara.

– Nutivaaralla oli tällä kaudella vaikeuksia pysyä terveenä, eikä hän päässyt pelamaan pudotuspeleissä kuin vain kaksi ottelua. Hän on vasemmalta puolelta laukova puolustaja, joka pelaa oikealla puolella. Hän voisi sopia hyvin Shea Weberin ja Jeff Petryn taakse (kolmanteen pakkipariin), asiantuntijat arvioivat.

Blue Jacketsin haastava tilanne palkkakaton kanssa voisi tehdä 2,7 miljoonan dollarin palkkaa tienaavasta Nutivaarasta potentiaalisen vaihtonappulan.

– Blue Jacketsilla on vain 5,2 miljoonaa dollaria tilaa palkkakatossa. Heidän täytyy vielä muiden pelaajien ohella kiinnittää ykkössentteri Pierre-Luc Dubois, sivusto kertoo.

The Athletic -lehden asiantuntijat arvioivat Canadiensin muiksi potentiaalisiksi hankinnoiksi Dallas Starsin puolustajan Stephen Johnsin sekä Tampa Bay Lightningin hyökkääjän Alex Killornin.