Huikeaa historiaa! Jesperi Kotkaniemi teki tempun, johon vain harva NHL:ssä on pystynyt

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup jälleen katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jesperi Kotkaniemi toimi lauantaina Montreal Canadiensin 5-0 -voiton kapellimestarina, kun 20-vuotias porilainen viimeisteli kaksi maalia ennakkosuosikki Philadelphia Flyersia vastaan.

Runkosarjassa vain kuusi maalia tehnyt Kotkaniemi on yltynyt pudotuspeleissä loistavaan vireeseen, kun kuuden ottelun jälkeen hänellä on kasassa jo viisi osumaa. Tällä lukemalla irtoaa sensaatiomaisesti pudotuspelien maalipörssin toinen tila heti Edmonton Oilersin supertähden Connor McDavidin takaa.

NHL:n statistiikan mukaan Kotkaniemen maalivire on jopa historiallista luokkaa. Hänestä tuli vasta viides Canadiensin pelaaja, joka on onnistunut tekemään pudotuspeleissä neljä tai useamman maalia alle 21-vuotiaana.

Canadiensin yli satavuotisen historian aikana vain NHL-legendat Claude Lemieux (10 maalia), Stephane Richer (7), Shayne Corson (6) sekä Henri Richard (4) ovat onnistuneet vastaavassa suorituksessa.

Se kuitenkin täytyy huomioida, että heinäkuun 6. päivä syntymäpäiviään viettäneellä Kotkaniemellä on vielä lähes vuosi aikaa kerätä maaleja listalla noustakseen.

LUE MYÖS: Jesperi Kotkaniemen maalivire jatkuu NHL:ssä – Connor McDavid jäämässä pian kakkoseksi

Stanley Cup jälleen katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!