Jokerit tiedottaa nettisivullaan aloittavansa KHL-kautensa torstaina Valko-Venäjällä Dinamo Minskiä vastaan normaalisti sarjaohjelman mukaisesti.

Helsinkiläisseura kertoo pyrkineensä siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta minskiläisjoukkue ei Jokereiden mukaan tähän suostunut.

– Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä, tiedotteessa todetaan.

Jokereiden matkustussuunnitelma on tällä kertaa poikkeuksellinen.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan. Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, toteaa Jokereiden puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri.

Jokereiden pelaamista Valko-Venäjällä on kritisoitu laajalti. Viime viikolla joukkueen kannattajayhdistys Eteläpääty ry julkaisi tiedotteen, jossa se vetosi ryhmää olemaan matkustamatta Minskiin pelaamaan.