Kutkuttava tilanne: Aloittaako Joonas Korpisalo NHL:n pudotuspeleissä? Valmentajalla selvä mielipide asiaan

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin maalivahdeilla Joonas Korpisalolla ja Elvis Merzlikinsillä on parhaillaan menossa mielenkiintoinen kilpailutilanne siitä, kumpi vartioi joukkueen maalia elokuun alussa alkavissa NHL:n pudotuspeleissä.

Kummallakaan ei ole ennestään kokemusta taalaliigan jatkopeleistä, mutta molemmilla on heittää pöytään vahvat näytöt kuluvan kauden runkosarjasta.

26-vuotias Korpisalo nappasi kiekot 37 ottelussa torjuntaprosentilla 91,1 päästäen keskimäärin 2,6 maalia ottelua kohden. Nollan suomalainen piti kahdessa ottelussa.

Samanikäisen Merzlikinsin torjuntaprosentti 33 ottelussa oli 92,3 ja hänen taakseen tehtiin keskimäärin 2,35 maalia per peli. Nollapelejä tuli peräti viisi.

Molempien tähtihetket sattuivat kauden eri aikohin.

Korpisalo loisti varsinkin vuoden 2019 lopussa ja valittiin tammikuun lopun tähdistöotteluun, mutta tapahtuma jäi joulukuun lopulla tulleen polvivamman vuoksi väliin.

Suomalaisvahdilta jäi loukkaantumisen vuoksi 25 runkosarjaottelua väliin ja Merzlikins käytti saamansa tilaisuuden upeasti hyväkseen: kauden nollapelit tulivat tuolloin vain kahdeksan ottelun jakson aikana.

Ainakaan toistaiseksi vaaka ei ole kallistunut kummankaan suuntaan, sillä Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella ei ole omiensa sanojensa mukaan vielä valmis tekemään päätöstään kumpi aloittaa tolppien välissä tulevassa ottelusarjassa Toronto Maple Leafsia vastaan.

– Emme vielä tiedä, kuka on maalivahtimme, kun pelit alkavat. Molemmat ansaitsevat mahdollisuuden tämän kauden näyttöjen perusteella, Tortorella totesi NHL.comin mukaan harjoitusleirin ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Blue Jackets ja Maple Leafs aloittavat pudotuspelien karsintakierroksen ottelusarjansa 2.elokuuta. Sarja pelataan kokonaisuudessaan Torontossa ja jatkoon selviää kolmella voitolla.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004