The Athletic -lehden St. Louis Bluesin asiantuntija Jeremy Rutherford valaisi keskiviikkona Bluesin tilannetta kesällä 2021 järjestettävän Seattlen NHL-seuran laajennusvaraustilaisuutta ajatellen.

Ei ole mikään suuri yllätys, että hallitsevan Stanley Cup -mestarin kokoonpanosta löytyy runsaasti lahjakkuutta Seattlen valittavaksi.

Rutherford uskoo, että Bluesilta voisi jäädä niinkin kovia pelaajia suojaamatta kuten: David Perron, Justin Faulk, Sammy Blais tai Ivan Barbashev.

Rutherford tarjosi myös suomalaisittain kiinnostavan arvion puolustaja Niko Mikkolasta.

– Bluesin puolustuksen vasemmalla puolella on ruuhkaa, mutta 193-senttinen suomalainen on varmasti yksi vaihtoehdoista suojattavaksi pelaajaksi. Hän on pelaaja, jota Blues ei halua menettää. Kaikki riippuu siitä, miten hän esiintyy tällä kaudella, koska hän voi olla musta hevonen Seattlen varattavaksi, Rutherford kertoo.

Bluesin säästäessä lähes varmuudella NHL-mestarivahti Jordan Binningtonin, on myös toinen suomalainen Ville Husso jäämässä Seattlen valittavaksi. Rutherford ei kuitenkaan usko NHL:ään kaudella 2021-22 saapuvan laajennusjoukkueen olevan kiinnostunut 24-vuotiaan suomalaisvahdin palveluksista.

– Aikaisemmin oli lähes varmaa, että Husso olisi suojattu Seattlen varaukselta, mutta sitten hän loukkaantui kaudella 2018-19. Tämän ansiosta Binnington pääsi tekemään ryysyistä rikkauksiin -tarinansa. Husso tulee olemaan vapaana, mutta on vaikeaa uskoa, että Seattle ottaa riveihinsä maalivahdin, joka on pelannut loukkaantumisen takia vain 69 ottelua kahdella viimeisellä kaudella.