IS: Olli Jokinen riitautui Florida Panthersin kanssa – välit täysin poikki!

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin seuralegendoihin lukeutuva Olli Jokinen paljastaa Ilta-Sanomien haastattelussa välien miehen pitkäaikaiseen seuraan olevan nykyään jäätävät.

Taustalla kytee Panthersin päätös katkaista Jokisen jääkiekkoakatemian vuokrasopimus NHL-seuran harjoitushalliin. Seura ilmoitti asiasta viime joulukuussa.

– Sitten, kun olimme saaneet akatemian muutamassa vuodessa toimimaan hyvin, Panthers halusi ostaa meidät kokonaan ja sulauttaa sen itseensä, Jokinen valottaa IS:lle.

– Tarjous oli vain niin luokaton. Numerot eivät kohdanneet, joten kauppaa ei syntynyt. He sanoivat, että tämä on kuin kahvila, joka ei omista omaa liiketilaansa. Meille luvattiin vähän yli viiden tonnin vuosipalkkaa valmentamisesta. Kun valmentaa 15 tuntia viikossa, siitähän tulee tuntipalkaksi sentti, Jokinen kertaa tapahtumia.

Yhdeksi Yhdysvaltain arvostetuimmista akatemioista noussut Jokisen, Tomas Vokounin ja Radek Dvorakin pyörittämä South Florida Hockey Academy on sittemmin vuokrannut jäätä milloin mistäkin. Huhtikuussa 2021 Floridaan valmistuva uusi halli tulee jatkossa olemaan akatemian uusi koti.

– Olemme saaneet suunnitella sinne pukuhuoneet ja muut systeemit. Urakoitsija on saanut luvat, ja rakentamisen pitäisi alkaa heinäkuussa.

Panthersin kanssa ex-pelaajan välit sen sijaan menivät käytännössä katsoen poikki.

– Aina ollaan pyytämässä alumnin tapahtumiin jakamaan nimmareita ja muuta. Aiomme kertoa muillekin entisille pelaajille, miten hyvin täällä entisten pelaajien asioita oikeasti hoidetaan.

Koko akatemian perustanut kolmikko kuuluu Panthersin seurahistorian suurimpiin pelaajiin.