Useamman KHL-seuran talousasiat ovat pahasti retuperällä, vaikka uuden kauden alku häämöttää vain puolentoista kuukauden päässä.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoi liigan kotisivuilla, että peräti viidellä seuralla on yhä maksamattomia palkkarästejä viime kaudelta. Näistä kahden, Vitjazin ja Amurin tilanne on KHL-pomon mukaan hälyttävä.

Vitjazia viime kaudella edustanut Pekka Jormakka vahvisti Ilta-Sanomille tilanteen olevan karu.

– Vielä odotellaan. Palkkoja on sisässä. Kaikilla pelaajilla on kolmen kuukauden palkat saamatta, joten kyseessä on aika suuret summat, Jormakka toteaa.

Jormakan ohessa Vitjazissa kiekkoilivat viime kaudella suomalaispelaajista myös Ville Lajunen, Miro Aaltonen ja Joonas Nättinen.

– Sieltä ilmoitettiin, että kaikkien palkkojen pitäisi tulla 25. heinäkuuta. Seuran on pakko hoitaa palkat, jos meinaavat pelata ensi kaudella, Jormakka sanoi.

Omasta ensi kauden seurastaan Jormakalla ei myöskään ole vielä tietoa. Ainakaan Suomeen 29-vuotias hyökkääjä ei ole palaamassa.

– Ei ole mitään tietoa vielä. Kaikki on auki. Todennäköisesti koronan takia monessa seurassa odotellaan. Seurat eivät oikein tee mitään tällä hetkellä. Jotain kiinnostusta on ollut, muun muassa Saksasta, mutta ei vielä mitään tarjouksia. Sen voi sanoa, että ura jatkuu ulkomailla, Jormakka paljastaa IS:lle.