Huima tunnustus! Mikko Rantasen ketjukaveri ehdolla NHL:n parhaaksi – voitettava kaksi kivikovaa vastustajaa

© Kuva: Getty Images

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA on julkistanut tämänvuotiset Ted Lindsay Award-finalistit.

Arvostetusta pystistä kamppailevat Leon Draisaitl, Nathan MacKinnon (kuvassa) ja Artemi Panarin

Palkinnon pokkaa vuosittain pelaaja, jonka pelaajayhdistys NHLPA:n jäsenet äänestävät NHL:n parhaaksi runkosarjan peliesitysten perusteella.

Edmonton Oilersin keskushyökkääjä Draisaitl voitti 110 (43+67) tehopisteellään taalaliigan runkosarjan pistepörssin. Saksalaistaituri olisi Oilersin historian neljäs Ted Lindsay Awardilla palkittu pelaaja ja ensimmäinen sitten Connor McDavidin, joka pokkasi palkinnon kaudella 2017-18.

Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskogin kanssa Colorado Avalanchen ykkösnyrkin muodostava kanadalaissentteri MacKinnon sijoittui puolestaan pistepörssin viidenneksi tehoin 35+58=93. MacKinnon olisi Avalanchen/Quebec Nordiquesin historian toinen Lindsay-voittaja. Joe Sakic voitti palkinnon kaudella 2000-01.

Panarin keräsi avauskaudellaan New York Rangers-paidassa 95 (32+63) tehopistettä ja sijoittui pistepörssin kolmanneksi.

Venäläislaituri olisi Rangersin historian neljäs Lindsay-voittaja. Edellisenä manhattanilaisseurasta palkinnon on pokannut edelleen uraansa kotimaassaan jatkava tshekkilegenda Jaromir Jagr kaudella 2005-06.

Palkinnon voittaja julkistetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.