NHL-seura heittämässä ykkösvahtinsa pellolle? ”Ei ole voittanut yhtään pudotuspelisarjaa”

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafs painii valtavien palkkakatto-ongelmien kanssa. Palkkakattoja ollaan vielä pienentämässä ensi kaudeksi koronaviruksen aiheuttamien kassavirtamenetysten vuoksi. Kaikkia pelaajiaan seura ei pysty pitämään missään skenaariossa.

Ykkösvahti Frederik Andersenin tilanne on yksi mielenkiintoisimmista. Tanskalaisvahdilla on vielä yksi kausi jäljellä nykyistä sopimustaan, joka takaa hänelle 5 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Torontossa ei kuitenkaan olla täysin tyytyväisiä Anderseniin. Hänen torjuntaprosenttinsa runkosarjassa oli tällä kaudella 90,9. Toronto-vuosina tanskalaisen torjuntaprosentti ei ole koskaan ylittänyt 92 lukeman rajaa.

Sportsnetin toimittaja Luke Foxilta kysyttiin, mikä on Andersenin tulevaisuus Torontossa.

Kyle Dubasin tulisi katsoa, kuinka Andersen, joka ei ole voittanut yhtään pudotuspelisarjaa Torontolle, suoriutuu tämän kesän painekattilassa ja kuinka hän selviää ensi kaudella, kun hänellä on oikea kakkosvahti Jack Campbell kirittämässä, Fox kommentoi.

Huono suoritus pudotuspeleissä on ennenkin johtanut nopeaan lähtöön Torontosta. Nazem Kadri vahingoitti omaa joukkuettaan sikailemalla pudotuspeleissä, ja hänet kaupattiin kesällä Colorado Avalancheen.

Campbell olisi Torontolle edullisempi vaihtoehto. Hän saa palkkaa 675 000 dollaria kaudesta, mutta samalla hän on kokemattomampi NHL-tasolla. 28-vuotias maalivahti ehti pelata kuusi ottelua Torontossa tällä kaudella, kun hänet hankittiin Los Angeles Kingsistä, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,5.