Muistatko tämän uskomattoman episodin? Hurja uhrautuminen kertoi Lasse Kukkosen luonteesta paljon

© Kuva: Getty Images

Uransa lopettamisesta maanantaina Kärppien tiedotustilaisuudessa kertonut Lasse Kukkonen oli urallaan pidetty niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kärpissä ja Leijonissa valmennusjohtoon kuuluva Mikko Manner ylisti 38-vuotiasta mestaria maanantaina ylväin sanoin.

– Koko meidän valmennuspuolelta isoin kiitos Lasselle menee huikeista pelitaidoista, niistä, mitä kentällä näytit. Pelikäsitys on maailmanluokkaa, Manner ylisti kehuen nelinkertaisen Suomen mestarin erikoistilannepelaamistaitojakin.

Pelaaja oli urallaan sellainen persoona, joka osasi toimia oikein niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Kukkosen ei ole kuultu puhuvan pahaa esimerkiksi medialle tai tuomareille eikä hänen tyyliin kuulunut sättiä vastustajia.

– Lasse ei ole sortunut katkeruuteen. Meidän on syytä oppia siitä.

Sanoille oli vastinetta monen eri esimerkin turvin – mutta yksi erikoisimmista tapauksista sattui Pariisissa vuonna 2017. Kukkonen lähti kesken MM-kisojen Suomeen vamman takia, mutta myöhemmin hän palasi vielä takaisin kisoihin.

Tuolloin Leijonista näki kauas sen, että kun kippari oli poissa, oli Suomi sekaisin ilman Kukkosta. Kukkonen ei kuulunut silloin pelillistä näkökulmaa tuijottamalla suomen ykkösmiehiin, mutta kopissa ja muutoin johtamisen valossa merkitys oli valtava.

Kukkonen oli nähty Pariisin lentokentällä sormi paketissa.

– Omasta puolestani voin sanoa, että Lasse on mullistanut aika monen elämää viime vuosien aikana. Kun näiden kaikkien huomioiden päälle otetaan seikka, että kyseessä on ihminen, joka ottaa ensiksi huomioon muut, niin voidaan puhua aika hienosti kasvatetusta miehestä, Manner sanoi maanantaina.

Kukkonen voitti urallaan muun muassa maailmanmestaruuden, alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden, peräti neljä Suomen mestaruutta, olympiahopeaa ja olympiapronssia sekä lukuisia muita palkintoja ja titteleitä. Ja se ei ole sattumaa.

LUE MYÖS:
Maanantaimieli: Ylistysteksti Lasse Kukkoselle – suomalaisen kiekon yksi suurimmista mursi paljon puhutun myytin

Kärppien ja Leijonien luotsilta huimaa puhetta Lasse Kukkosesta – etenkin nämä ihmeelliset piirteet ansaitsevat ylistystä: ”Jotain poikkeuksellista huippu-urheilussa”

Kärpät tiedotti: Lasse Kukkosen ura päättyy – ”Tarkoitus oli päättää matka vähän erilaisissa tunnelmissa”