MM-kultavalmentaja kehittää itseään edelleen ahkerasti: ”Meillä Suomi-kiekossa asiat ovat hyvin, mutta…”

© Kuva: Juha Tamminen

KooKoo-päävalmentaja Jussi Ahokas pyrkii aktiivisesti kehittymään ammatissaan paremmaksi.

Alle 18- ja 20-vuotiaiden MM-kultavalmentaja on esimerkiksi osallistunut jo useampana vuonna NHL:n valmennusseminaariin. Tänä vuonna tilaisuus oli koronaviruspandemian vuoksi hiukan poikkeuksellinen.

– Nyt se käytiin videomuodossa, mutta olen käynyt kolmena vuonna paikan päällä. On ollut mielenkiintoista tavata ihmisiä. Paljon ja erilaisia ajatuksia tuli siitä, miten he pelaavat pienessä kaukalossa, tiettyjä pieniä tipsejä pelitilannekohtaisista asioista ja siitä, miten joukkuehenkeä luodaan. Itselle jotain jää joka kerta. Yritetään kehittää itseä mahdollisimman monipuolisesti, Ahokas kertoo Suplan Liiga-podcastissa.

Itsensä kehittäminen on viime vuosina mennyt myös perinteisen keskikesän juhlan edelle.

– Nyt oli ensimmäinen juhannus viiteen vuoteen, kun en ollut Pohjois-Amerikassa. Olen ollut paikan päällä viimeiset viisi NHL:n varaustilaisuutta. Olen nähnyt ihmisiä ja tavannut heitä. Siellä tapaa paljon ihmisiä ja saa aikaan mielenkiintoisia keskusteluja. Olen kokenut sen itselleni hyväksi nähdä muitakin puolia, Ahokas toteaa ja jatkaa:

– Meillä Suomi-kiekossa asiat ovat hyvin, mutta edelleen pitää kehittyä. Siellä näkee, miten muissa maissa touhutaan, joten saa sieltä ajatuksia. Olen kokenut, että koko ajan pitää pitää silmät auki ja korvat höröllä.