Karu arvio! Liigan pelaajapalkat tippumassa lilliputtisarjan tasolle – katso koko lista

© Kuva: Pekka Mäntylä

Kanadalaisen 2112 Hockey Agencyn arvio NHL:n ulkopuolisten jääkiekkosarjojen tulevan kauden maksukyvystä on suomalaisittain karua luettavaa.

Listan kärkeen nousee luonnollisesti KHL, vaikkakin myös siellä palkat ovat ensi kaudella käyttöön otettavan palkkakaton myötä laskussa. Ruplaliigan palkkojen uskotaan listauksen mukaan pyörivän 100 000 dollarin ja 1,2 miljoonan taalan välissä.

Listan seuraavat sijan menevät Sveitsin NLA:lle, Ruotsin SHL:lle sekä Saksan pääsarja DEL:lle. Suomen Liiga yltää listalla Sveitsin kakkossarjan tasolle. Kotimaisen Liigan edelle kiilaavat jopa Aasian kiekkoliiga, Tshekin Extraliga sekä Keski-Euroopan monikansallinen EBEL-sarja. Liiga-pelaajien keskipalkaksi ensi kaudella on arvioitu 30 000 – 125 000 euroa.

Arviossa kannattaa huomioida se, että se on tehty jo ennen koronapandemian alkamista. Todellisuudessa palkat lienevät ensi kaudella kauttaaltaan 2112 Hockey Agencyn arviota pienemmät.