Floppipuheet voi lopettaa? NHL-skoutti antoi oman analyysinsä Jesperi Kotkaniemestä: ”Useat ihmiset panikoivat, kun…”

© Kuva: Getty Images

Useat Montreal Canadiensin fanit olivat järkyttyneitä, kun seura varasi Jesperi Kotkaniemen kolmantena pelaajana vuoden 2018 varaustilaisuudessa. Suomalaissentteri pääsi näpäyttämään epäilijöitä iskemällä tulokaskaudellaan 34 tehopistettä.

NHL-uran toinen kausi ei sujunut yhtä ruusuisesti. Kotkaniemi pelasi 36 ottelua tehoin 6+2=8. Hänet komennettiin kesken kauden AHL:ään, jossa hän pelasi 13 ottelua piste per peli -tahdilla.

Farmikomennuksen myötä floppipuheet saivat uutta vauhtia Montrealissa. Nyt kanadalaismedia TVA Sports pyysi NHL-skoutti Grant McCaggia arvioimaan seuran parhaat nuoret pelaajat. Kotkaniemen nimi oli listassa heti ensimmäisenä.

– Useat ihmiset panikoivat, kun hänet lähetettiin Rocketin riveihin, mutta ehkä hänen olisi pitänyt aloittaa kautensa siellä. Hän on vain 19-vuotias ja hänen todella tarvitsee saada lisää voimaa alakroppaansa, McCagg arvioi.

– Jesperin tapauksessa meidän täytyy odottaa vielä toiset kaksi vuotta, että näemme hänen kasvavan siksi sentteriksi, jota hänestä odotetaan. Mutta hänellä epäilemättä on kaikki työkalut siihe, että hänestä tulee kärkiketjujen sentteri.