Tuoreimmat tiedot NHL:stä: Tämä pudotuspeliformaatti on vahvoilla – Gary Bettman saattaa jyrätä seurapomot toisessa asiassa!

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi on ollut koronaviruspandemian vuoksi jo reilut kaksi kuukautta keskeytettynä.

Taalaliiga ja pelaajayhdistys NHLPA ovat käyneet viikonloppuna tiiviitä neuvotteluja kauden jatkosta ja The Athletic-lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun tietää lähteisiinsä pohjaten kertoa, että vahvimmilla on ollut suunnitelma, jossa pudotuspeleissä nähtäisiin tällä kaudella normaalin 16 sijaan 24 joukkuetta.

Ennen pudotuspelejä olisi tarkoitus pelata myös joitakin runkosarjaotteluja. NHL-joukkueilla oli maaliskuun alun keskeytyshetkellä runkosarjaa pelattuna 68-71 ottelua.

LeBrunin mukaan playoffseja edeltäviä kamppailuja ajoi neuvotteluissa varsinkin pelaajapuoli.

Toimittaja kuitenkin painottaa, ettei mikään ole vielä varmaa ja osapuolten päästessä sopuun formaatista, menee päätös vielä pelaajayhdistyksen 31-jäsenisen johtoryhmän ratkaistavaksi.

Monet pelaajat ovat esittäneet epäilyjään järkevyydestä jatkaa kautta nostaen esiin terveys- ja turvallisuusseikkoja, mutta LeBrunin mukaan enemmistö olisi kuitenkin halukas hyppäämään kaukaloon.

Toinen agendalla oleva kysymys on tämänvuotinen varaustilaisuus.

NHL:n johto on ajanut draftia pidettäväksi virtuaalisesti etäyhteydellä jo kesäkuun alussa ennen kauden mahdollista jatkumista, mutta LeBrunin mukaan monet seurapomot vastustavat suunnitelmaa.

Viime kädessä ratkaisu draftista ei kuitenkaan tapahdu demokraattisesti, vaan siitä päättää NHL-komissaari Gary Bettman.

– Jos Bettman haluaa kesäkuun draftin, jos hän todella uskoo sen olevan oikea päätös liigan kannalta, voi hän päättää sen yksinään, LeBrun kirjoittaa.