Suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on noussut yhdeksi NHL:n arvostetuimmista pakeista. Vasta 20-vuotiaana hänestä puhutaan jo tulevaisuuden varmana parhaan puolustajan Norris Trophyn voittajana.

Sportsnetin toimittaja Luke Fox vastasi artikkelissaan fanien kysymyksiin. Kysymyksissä Heiskasen nimi nousi esiin mielenkiintoisessa skenaariossa.

Foxilta kysyttiin, kannattaisiko Toronto Maple Leafsin hankkia Heiskanen vaihdossa hyökkääjä Mitch Marneriin. Marner tienaa kaudesta 10,8 miljoonaa dollaria. Hän tykitti kesken jääneellä kaudella 59 otteluun tehot 16+51=67.

– Ehdottomasti. Miro Heiskanen on jykevä ykköspuolustaja 20-vuotiaana. Hän on nuori tähti, johon joukkueella on vielä vuosia kontrollia palkkamielessä. Ja vaikka Mitch Marnerin diili neuvoteltiin sillä periaatteella, että palkkakatto nousee, Heiskasella on vielä yksi vuosi jäljellä tulokassopimustaan ja kaksi vuotta sen jälkeen, ennen kuin hän voi viedä edes sopimuksensa välimieskäsittelyyn, Fox vastaa.

Dallasia seuraava toimittaja Sean Shapiro antoi ehdotukseen vastauksen Dallasin näkökulmasta.

– Dallas ei tekisi tätä treidiä. Mielenkiintoisempi nimi vaihtomarkkinoilla olisi John Klingberg. Heiskanen on koskematon, Shapiro lataa.