NHL-supertähti Brad Marchand paljastaa – yksi turnaus muutti koko uran suunnan: ”Silloin tajusin…”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

NHL:n supertähtiin jo vuosikaudet kuulunut, useiden pelaajien jopa kaikista inhottavimpana vastustajana pitämä Boston Bruinsin Brad Marchand paljasti vuoden 2016 World Cupin toimineen lähtölaukauksena miehen supertähteydelle.

Kanadalainen pääsi pelaamaan kultajuhliin päättyneissä kisoissa samassa ketjussa kahden megatähden, pitkäaikaisen Bruins-joukkuekaverinsa Patrice Bergeronin sekä Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn kanssa.

– Luonnollisesti Stanley Cupin voittaminen tulee aina olemaan listan kärjessä, mutta yksi asia, josta olen ylpeä oli olla osallisena Kanadan World Cup -joukkuetta. Nostin tavallaan itseni uudelle tasolle, eri kaliiberin pelaajaksi, mies kertoo Sportsnetin haastattelussa.

– Ennen sitä en koskaan ajatellut kykeneväni pelaamaan pelaajien kanssa, jotka kuuluivat tuohon joukkueeseen. En koskaan pitänyt itseäni saman kategorian pelaajana. Kisojen jälkeen koin oloni paljon itsevarmemmaksi kykyjeni ja pelini suhteen, Marchand muistelee.

Varsinkin pelaaminen Crosbyn kanssa teki vaikutuksen kisojen aikana kuuluisan ”The Little Ball of Hate” -lempinimen Sports Illustrated -lehdeltä saaneeseen laitahyökkääjään. Myös Crosby ylisti tuolloin Marchandia ketjukaverinaan.

– Hänen täytyy pelata jatkuvasti harmaalla alueella. Hän on kaveri, jota kukaan ei halua vastaansa, mutta kaikki haluavat hänet omaan joukkueeseensa, Crosby ylisti tuolloin.

Bruinsin tukipilareihin kuuluvan Marchandin nousu supertähdeksi World Cupin jälkeen näkyy suoraan myös tilastoissa. Edelliskaudella 61 tehopinnaa iskenyt kanukki kirjasi kahdella turnauksen jälkeisellä kaudella 85 tehopistettä kumpanakin. Viime kaudella rottapelaajan maineessa oleva kanukki iski tasan 100 pinnaa. Koronaviruksen keskeyttäessä kuluvan kauden mies oli takonut 70 peliin komeat 87 tehopistettä.

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!