Pittsburgh Penguins on kesällä ison valinnan edessä sen suhteen, luottaako seura jatkossa ykkösmaalivahdin vastuun loistokauden pelanneen Tristan Jarryn, vaiko Penguinsille kaksi Stanley Cupia torjujeen Matt Murrayn vastuulle.

Murrayn tavoin 25-vuotias Jarry nappasi tällä kaudella perinteikkään seuran ykkösvahdin roolin itselleen, minkä vuoksi valinta on GM Jim Rutherfordille erittäin hankala.

– Sanon vain, että mikäli aiomme pitää molemmat, meidän täytyisi tehdä muutamia muutoksia joukkueessamme. Ja kyllä, meillä olisi halutessamme mahdollisuus saada asia järjestettyä. Edessämme on todella, todella vaikeita päätöksiä, Rutherford pui maalivahtiasiaa The Athleticin haastattelussa.

Seurapomo vertaa maalivahtitilannetta kesään 2017, jolloin Penguins oli samassa tilanteessa Marc-Andre Fleuryn ja tuolloin huipulle juuri nousseen Murrayn kohdalla. Valinta osui tuolloin nuorempaan Murrayhin.

– Fleuryn päästäminen pois oli todella vaikeaa. Olisin halunnut pitää molemmat. Molemmat olivat loistavia, mestaruuden voittaneita maalivahteja. Mutta ottaen huomioon Marc-Andren vuosipalkan, oli liian haasteellista pitää molemmat vahingoittamatta muuta joukkuetta. Nyt olemme samassa tilanteessa uudestaan. Palkkakatto ei ole nousemassa, muttemme silti tiedä tarkalleen, mihin se asettuu. Tiedämme vain, että meillä on riveissämme kaksi todella hyvää maalivahtia. Päätöksestä tulee todella vaikea, Rutherford pyörittelee.

Tämän kauden otteet puoltavat Jarryn kiinnittämistä jatkosopimukseen ja rajoitetuksi vapaaksi agentiksi päätymässä olevan, loukkaantumisista kärsineen Murrayn oikeuksien kauppaamista toisaalle. Jarryn tämän kauden torjuntaprosentti oli hurja 92,1. Tähdistöpeliin valittu nousukas pesi Murrayn lukeman 89,9 mennen tullen.