NHL-kippari innoissaan jatkosuunnitelmista! Maalaa jo melkoista tarinaa: ”Kuka tietää mitä sitten tapahtuu”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin kapteeni Shea Weber on innoissaan NHL:n ajamasta suunnitelmasta jatkaa maaliskuussa keskeytynyttä kautta pudotuspeliformaatilla, jossa mukana olisi normaalin 16 sijaan 24 joukkuetta.

Mikäli suunnitelma etenee maaliin, avaa se kiekkohullun kaupungin ylpeydelle jatkopelipaikan kolmen vuoden tauon jälkeen.

NHL-kauden keskeytyshetkellä Canadiensin mahdollisuudet pudotuspeleihin olivat ohuet, sillä joukkue oli taalaliigan itäisen konferenssin viimeisestä playoffseihin oikeuttavasta villi kortti-paikasta jo kymmenen pisteen päässä, kun pelaamatta oli enää 11 ottelua.

– Tietenkin olemme innoissamme. Tämä ei ole reilua kaikille pudotuspeleissä oleville joukkueille, mutta samalla se antaa meille mahdollisuuden jatkaa kauttamme ja kamppailla voitosta, Weber totesi nykysuunnitelmista TSN 1040 Vancouver -radioaseman haastattelussa.

Mikäli nyt ehdotettu formaatti toteutuisi, uskoo Weber Canadiensilla olevan mahdollisuuksia mihin vain.

– Tällä hetkellä, jos joukkueessa kaikki natsaa kohdalleen oikeaan aikaan ja maalivahti on kuuma – ja uskon meillä olevan yksi maailman parhaista veskareista – seuraavaksi sitä huomaa olevansa toisella, kolmannella kierroksella ja kuka tietää mitä sitten tapahtuu, Weber maalailee.

Kippari viittaa lausunnollaan joukkueen runkosarjan aikana erittäin kuormitettuun maalivahti Carey Priceen, joka torjui runkosarjan 71 pelistä peräti 58:ssa, mutta on nyt päässyt lataamaan kunnolla akkujaan.

Canadiensin väreissä pelaa myös kolme suomalaista: Joel Armia, Artturi Lehkonen, sekä Jesperi Kotkaniemi. Kolmikosta Kotkaniemen kausi on tosin jo suurella todennäköisyydellä paketissa. Heinäkuun alussa 20 vuotta täyttävä keskyshyökkääjä toipuu parhaillaan pernavammasta.