NHL:n on huhuttu muuttavan vuoden 2020 varauslottoa takaisin vanhaan malliin koronaviruksen keskeyttämän kauden vuoksi. Vanhassa lottomallissa ykkösvarausvuoron voittaa huomattavasti todennäköisimmin NHL:n häntäpään joukkueet, sillä vain viidellä viimeisellä seuralla on mahdollisuudet edes saada ykkösvaraus.

Suurin voittaja vanhaan malliin siirryttäessä olisi Detroit Red Wings. Tavallisesti viimeisellä joukkueella on 19 prosentin todennäköisyydet napata ykkösvaraus. Vanhassa mallissa Detroitin todennäköisyydet olisi 57 prosenttia. Jos Detroit ei ykkösvarausta nappaisi, saisi seura lohdutuspalkintona varmuudella kakkosvarauksen.

Vanhaan varausmalliin palattaisiin sen takia, että runkosarjan lopullinen järjestys ei ole pudotuspelijoukkueiden osalta selvillä. Näin ollen ykkösvaraus halutaan arpoa varmuudella pohjasakkaan kuuluvien kesken.

Vanhasta varauslotosta luovuttiin ymmärrettävistä syistä. Se kannusti joukkueita kohtuuttomasti häviämään tarkoituksella, sillä vain viimeisillä oli mahdollisuudet ykkösvaraukseen. Nykyään varauslotossa arvotaan kaikki neljä ensimmäistä varausta ja jokaisella joukkueella, joka ei päässyt pudotuspeleihin, on mahdollisuus voittaa joku niistä.

Detroit saisi ykkösvarauksen upeaan saumaan. Ykkösvarauksena on menossa poikkeuksellisen kova kiekkolupaus, Alexis Lafreniere. Hän iski OHL:ssä 52 ottelussa tehot 35+77=112.

Frank Seravalli

@frank_seravalli
The @DetroitRedWings make out like bandits in new #NHL Draft Lottery proposal. They go from 19% shot at No. 1 pick all the way up to 57%, according to odds based off league's memo, worked out by @travisyost and @IneffectiveMath.

Story here: tsn.ca/how-revised-nh…