Pohjois-Amerikassa elätellään edelleen toiveita maaliskuun puolivälissä koronaviruspandemian vuoksi keskeytyneen NHL-kauden jatkamiseksi.

Toistaiseksi suunnitelmat ovat pelkkiä valistuneita arvauksia, mutta melko selvää on, että pelien mahdollisesti jatkuessa ne käytäisiin ilman yleisöä.

Tilanne olisi hyvin poikkeuksellinen.

Boston Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy nosti bostonilaisen radiokanava WEEI:N “Dale & Keefe” -ohjelmassa esiin myös erään hieman vähemmälle huomiolle jääneen seikan.

Cassidyn mukaan valmennuksen ja pelaajien kommunikointi pelin aikana ilman vastapuolen ”teollisuusvakoilua” olisi vaikeaa, kun normaalia taustameteliä ei olisi.

– Valmentajana yksi haastavimpia asioita on viestin saaminen perille katkojen aikana kaikkien kuulutusten, musiikin pauhaamisen ja yleisön metelin läpi. Nyt yhtäkkiä pelikatkon tullessa voi kuulla vaikka nuppineulan putoamisen kaukaloon. Siitä tulee varmasti erilaista kaikille. On varmaankin mahdollista kuulla toisen joukkueen keskustelut jos vaihtopenkit ovat tarpeeksi lähellä toisiaan. Se tulee olemaan outoa, Cassidy toteaa ja jatkaa:

– Jää nähtäväksi miten käy, kaverit kyllä sopeutuvat. Loppujen lopuksi pelaajat haluavat vain pelata. Kun kiekko putoaa, he keskittyvät, mutta tunnelma on erilainen ja vie oman aikansa tottua.