2010-luku oli NHL:ssä muutaman seuran dominointia. Chicago Blackhawks, Pittsburgh Penguins ja Los Angeles Kings pokkasivat yhteensä seitsemän vuosikymmenellä jaetuista Stanley Cupeista.

Osalla NHL-seuroista puolestaan on takanaan harvinaisen synkkä ajanjakso. Kaikki seurat eivät ole koskaan voittaneet Stanley Cupia, mutta jotkut joukkueet eivät ole pystyneet pitkiin aikoihin voittamaan edes yhtä pudotuspelisarjaa.

Pisin kuiva putki on Florida Panthersilla. Joukkueen edellisestä voitollisestä pudotuspelisarjasta on kulunut jo 22 kautta. Pudotuspelisarjan voittoa juhlittiin Floridassa viimeksi kaudella 1995-96.

Toiseksi surkein putki on perinteikkäällä Toronto Maple Leafsillä. Kovista odotuksista huolimatta joukkue voitti pudotuspelisarjan viimeksi 14 kautta sitten 2003-04 sesongilla.

Kolmanneksi kehnoin ajanjakso on käsillä Buffalo Sabresilla. NHL:n nyrkkisäkki voitti pudotuspelisarjan 12 kautta sitten 2006-07.

Erikoinen yhteensattuma kolmella huonoimmalla joukkueella on, että he kaikki pelaavat samassa divisioonassa. Atlanttisessa divisioonassa onkin totuttu isoihin eroihin joukkueiden välillä.