Muistatko tämän pettymyksen? Leijonat koki karmean kohtalon seitsemän vuotta sitten MM-jäillä

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon vuoden 2013 MM-kisat huipentuivat päivälleen tasan seitsemän vuotta sitten Ruotsin Tukholmassa. Turnaus jaettin toista vuotta putkeen Suomen ja Ruotsin kesken. Vuotta aiemmin mitalipelit pelattiin Helsingissä.

Kevään 2013 kisat jättivät suomalaisittain karvaan maun, ja sama oli vuotta aiemmin. Suomi oli sekä 2012 että 2013 pronssiottelun hävinnyt osapuoli, eli MM-nelonen.

Vuonna 2012 Suomi hävisi pronssiottelun varsinaisella peliajalla Tsekille ja 2013 voittolaukauskisassa USA:lle.

Tuossa pelissä Suomen upea kiri ei riittänyt. Yhdysvallat painoi avauserässä 2-0-johtoon, mutta päätöserässä Suomi kampesi Lauri Korpikosken maaleilla väkisin tasoihin.

Voittolaukauskisassa USA kuitenkin tarjoili Leijonille tappion karvasta kalkkia. Janne Pesosen maalilla sinivalkoiset olivat hetken kiinni pronssissa, mutta heti seuraavana ampunut Alex Galtshenjuk tasoitti kisan 1-1:een.

Korpikoskella oli sauma lyödä kisa poikki Suomen kolmantena ja kisan kuudentena ampujana, mutta hän painoi pikkumustan vasemmalta ohi maalin. Kun seuraavaksi epäonnistui Mikael Granlund, mutta USA:n Galtshenjuk osui, matkasivat pronssit rapakon taakse.

Kisoista Leijonille ei siis jäänyt käteen mitään. Petri Kontiola tosin voitti turnauksen pistepörssin 10 pelin hämmentävällä saldolla 8+8=16, Juhamatti Aaltonen sijoittui kuudenneksi lukemin 4+7=11.

LUE MYÖS:
Muistatko MM-kisojen paukut? Liigasta tutuille hyökkääjille hirvittävät pettymykset – ensi vuoden kisoista ja 1A-divarin turnauksesta tulossa kihelmöiviä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.