Muistatko? Nämä 5 KHL-tähteä löivät heti läpi NHL:ssä – suomalaistaituri mukana listalla

© Kuva: Getty Images

Toronto Maple Leafsin kiinnittämää puolustaja Mikko Lehtosta hehkutetaan parhaillaan eri medioissa parhaana Euroopan mantereella tällä kaudella kiekkoilleena puolustajana.

26-vuotiaan suomalaisen odotetaan luonnollisesti nousevan heti ensi kauden alkajaisiksi Leafsin NHL-kokoonpanoon. 60 KHL-pelissä 49 pinnaa takoneen puolustajan odotetaan tämän lisäksi lyövän heti vahvan leimansa NHL:n mediapääkaupungin seuran tekemiseen.

Kasasimme viiden pelaajan listan entisistä KHL-tähdistä, jotka nousivat välittömästi isoon rooliin NHL:ssä. Tekeekö Lehtonen ensi kaudella seuraa näille nimille, jää nähtäväksi.

Artemi Panarin

Chicago Blackhawks toi Panarinin NHL:ään verrattain kovalla, kahden vuoden ja seitsemän miljoonan dollarin sopimuksella. Takoi jo avauskaudellaan – 24-vuotiaana – 77 tehopistettä, joista 30 maaleja napaten itseoikeutetusti Calder-pystin. Noussut neljä vuotta myöhemmin jo varteenotettavaksi Hart-ehdokkaaksi. 391 NHL-peliä ovat tuottaneet toistaiseksi hurjat 415 tehopistettä.

Sergei Bobrovski

Philadelphia Flyersin kannsa 3-vuotisen tulokassopimuksen kesällä 2010 solminut maalivahti nousi NHL-kokoonpanoon jo saman kauden aikana – 22-vuotiaana. Pelasi tulokkaana 56 ottelua torjuntaprosentilla 91,5. Sitemmin kaksinkertainen Vezina-voittaja.

Vladimir Tarasenko

Siirtyi taalajäille Pietarin SKA:sta kesken kauden 2012-13 ja iski maalin heti kahdella ensimmäisellä laukauksellaan. Ensimmäinen, työsulun typistämä kausi NHL:ssä tuotti 38 peliin tehot 8+11=19. Seuraavalla kaudella jo joukkueensa ehdotonta eliittiä: 64 peliin kovat tehot 21+22=43 – ja tähti oli syttynyt.

Jori Lehterä

Saapui St. Louis Bluesiin KHL:n tähtipelaajan statuksella kaudeksi 2014-15. Sibir Novosibirskissä pelatut tehokaudet saivat jatkoa tutun tutkparin, Tarasenko rinnalla St. Louisissa. Tulokaskausi taalajäillä tuotti 75 peliin tehot 14+30=44. Tuo kausi jäi myös Lehterän parhaaksi NHL:ssä.

Nikita Gusev

KHL:ssä täysin käsittämätöntä jälkeä Pietarin SKA:n tähtisikermän hyökkäyksessä tehneellä Gusevilla kesti hetki tottua NHL-rytmiin. Nousi kuitenkin New Jersey Devilsin kauden harvojen valopilkkujen joukkoon vahvoilla loppukauden otteillaan. 66 peliä tehoin 13+31=44 oli kohtalainen tulokaskausi viime vuonna SKA:n paidassa tehot 17+65=82 iskeneelle 27-vuotiaalle.